Rólam

Szia!

Nagyné Végh Csenge vagyok, férjemmel és két kicsi fiúnkkal egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei faluban élünk. A Szolnoki Református Gyülekezetnek vagyunk aktív tagjai.

Lelkészcsaládba születtem 1995-ben. Kiskamasz voltam, amikor ráéredtem, hogy személyes elköteleződésre van szükségem Jézus mellett, a “családi kapcsolataim” nem jelentenek belépőt Istenhez. Ezután az egyik fő problémám ez lett: Hogyan kell a megtérést “csinálni”? Mitől lesz érvényes? Mit kell tennem, hogy Istenhez felvételt nyerjek? Több év lelki harcai után végül Isten megértette velem, hogy nekem nem kell semmit “csinálni”, Ő már megtett mindent, nekem csak el kell fogadnom azt, amit Ő tett és komolyan kell vennem, hogy elköteleződöm mellette. Ettől fogva komolyan elköteleződtem mellette és folyamatosan keresem, tanulom Őt. Igyekszem az életemet, a házasságomat, a családi életemet az Ő jelenlétében élni. Isten pedig türelmesen szólít, tanít, noszogat, alakít. Az egyik legnagyobb boldogság, amikor látom, érzem a munkáját az életemben.

Szenvedélyesen hiszek a házasságban. Hiszek a tudatosságban, hiszek abban, hogy a tudatos döntések nem megölik, hanem újra és újra életre keltik a szerelmet és a szenvedélyt. Hiszek a monogámiában, és ezalatt nem csak az egynejűséget vagy egyférjűséget értem 🙂 Hiszek a család óvó és megtartó erejében. Hiszek a Szeretetben.

És mindezeken kívül még nagyon sok minden érdekel. Kreatív embernek tartom magam, szeretek újat alkotni. Szeretem a csináldmagad dolgokat legyen szó varrásról vagy akár szappanfőzésről. Szeretem a természetes és “zöld” dolgokat. Szeretem a zenét, szeretek olvasni, szeretek íni. Szeretek tervezni és megoldásokon gondolkozni. Szeretem megosztani másokkal a tapasztalataimat.

Az Asszonyka 2015 novemberében indult. Friss feleségként szerettem volna leírni mindazt, ami foglalkoztatott: otthon, házasság, feleség-lét. A célom azóta sem más. Szeretném gyakorlati módon képviselni a számomra fontos értékeket, szeretnék arról írni milyen a hétköznapokban megélni azt, hogy keresztyén nő, feleség, anya, háziasszony, társ vagyok. Az, hogy Istenhez tartozom, az identitásom központja, kihat mindenre, és nagyon gyakorlati dolgokban nyilvánul meg. Ezekről a gyakorlati dolgokról szól ez a blog. Meg néha egy kis elméletről is, mert az kell 😉


Egyéb fórumok, ahol a hangomat hallatom 🙂

2020 februárjában Youtube csatornát indítottam EGYTESTTÉ néven, amelynek témája elsősorban a szexualitás.

Szeretnék Isten szócsöve lenni a mai világunkra jellemző káoszban és szeretném megmutatni Isten tervének szépségét, természetességét és gazdagságát. Szilárdan hiszek abban, hogy a szexualitásunk Isten remekműve, amelyet úgy élhetünk meg a maga teljességében, ha megismerjük azt, hogy az Alkotó milyennek képzelte el. A szexualitásban elképesztő erő van. Ha a helyén van, akkor építi a szerelmet és a kötődést, ha viszont nincs a helyén, akkor rombol és nagyon mély sebeket okoz.

Youtube: Egytestté Facebook: @egytestte Instagram: @egy_testte


A Bella Girl Magazin Magyarországon az egyetlen keresztény értékeket képviselő magazin tinilányoknak. Egy lelkes, felekezetközi önkéntes csapat készíti, amelynek íróként én is tagja vagyok. Online formában 2016-ban indult, 2018 nyarán pedig megjelent az első nyomtatott magazin is. Azóta fél évenként jön ki új lapszám.

Ha érdekel a magazin, szeretnél online olvasgatni, vagy a nyomtatott magazinra előfizetni, itt találsz további információt: bellagirlmagazin.hu illetve https://www.facebook.com/bellagirlmagazin/