Randizz otthon!

Egy korábbi bejegyzésemben említettem már, hogy párterapeuták szerint minden héten egy estét szánnunk kellene a randevúzásra. És ez nem afféle úri mulatság, tényleg kéne. Legalább megpróbálni…

Gyerek nélkül ez viszonylag könnyű feladatnak tűnhet. Csak szervezés meg odafigyelés kérdése. Gyerekkel viszont egy fokkal bonyolultabb. Pláne babával. Akármennyire is segítőkészek a családtagok, minden hétre bébiszittert találni majdnem lehetetlen, de legalábbis költséges. Meg aztán az esték különösen kényesek a picivel. De semmi baj, randizni ugyanis otthon is lehet. Egyetlen nagyon fontos összetevője van (és ezt úgy írom, mint akinek ez szintén nem egy egyszerű feladat): Időben le kell fektetni a gyereket.

Láttam egy riportot egy kilenc gyermekes családdal nem olyan rég. A szülők elmondták, hogy van náluk egy kőbe vésett szabály a családban: fél kilenckor mindenki alszik. Ezután pedig a szülőknek van két óra idejük csak egymásra. És ez minden nap így van. Kevés házaspár van, akik naponta két óra minőségi időd szánnak egymásra, pedig annyira egyszerűnek tűnik a megoldás, nem?

No, de ha már alszik a gyerek mégis mit csináljunk itthon? A randi lényege a bensőséges hangulat, hogy kettesben vagytok és lehetőségetek nyílik ápolni a kapcsolatotokat, mélyebben megismerni egymást, együtt kikapcsolódni, lazítani. És ehhez bizony nem muszáj elmenni otthonról.

Az alábbiakban olyan randiötleteket gyűjtöttem össze, amelyekhez nem kell kimozdulni, mégis tartalmas időtöltésre és kapcsolatépítésre adhatnak lehetőséget.

1. Tematikus este: Válasszatok egy témát az estének és aköré rendezzétek az eseményeket! Pl. ha olasz-est a téma, akkor egyetek olasz kaját, hallgassatok olasz zenét, öltözzetek fel olaszosan, nézzetek meg egy olasz romantikus filmet, stb. A téma szerveződhet egy ország köré, de akár egy-egy film, könyv, történelmi kor vagy akármi más szolgáltathatja a témát. Csak olyasmi legyen, amiben mind a ketten jól érzitek magatokat!

2. Fondue: Majdnem mindenkinek van otthon egy fondue-készlete, mégsem igazán használjuk. Nem igényel nagy előkészületeket, mégis egy csapásra meghitt hangulatot tud varázsolni az egy tálból eszegetés. A csokiba mártott különböző gyümölcsöknek pedig vágykeltő hatása is lehet… 😉

3. Együtt főzés: Na nem arról beszélek, hogy együtt megcsináljuk a másnapi pörköltet, hanem hogy kinézünk valami különlegesebb receptet, amit aztán együtt elkészítünk, és némi gyertyafény, halk zene társaságában jól megfalatozzuk. A közös munka, közös feladatmegoldás jó hatással lehet a kapcsolatra.

4. Felolvasás: Ha szeretitek az irodalmat, akkor ez nektek való program! Főzzetek egy kancsó teát, kucorodjatok be egymás mellé a kanapéra és olvassatok fel egymásnak felváltva verset vagy novellát! Akár el is kezdhettek egy hosszabb művet hétről-hétre együtt olvasni. Beszélgetés indítására is tökéletes!

5. Fényképválogatás: Ha szeretitek a fényképeiteket kinyomtatni és albumba ragasztani, akkor akár össze is köthetitek a kellemest a hasznossal: készítsétek el az egyik közös albumotokat együtt! A közös fényképek nézegetése beindítja a sztorizást, nosztalgiázást, beszélgetést.

6. Társasjáték: Ha szerettek játszani, tárazzatok be bőven  kettesben is játszható társasokból!

7. Spa és wellness: Lehet, hogy nem nagy szám a fürdőszobátok, de ez nem akadálya egy kis spa élménynek! Dobájtok fel a fürdőt néhány szobanövénnyel, mécsesekkel, puha fürdőszobaszőnyeggel, illóolajjal, halk zenével, vegyetek valami különleges tusfürdőt, testápolót vagy masszázsolajat és kényeztessétek egymást! 😉

8. Kóstoló: Borkóstoló, sörkóstoló, sajtkóstoló, kolbászkóstoló, túrórudikóstoló, chipszkóstoló, péksütikóstoló, stb. Amit csak szemetek-szátok megkíván. Zsűrizzétek kőkeményen a különböző féle-fajta ételeket/italokat!  

9. Beltéri piknik: Ki mondta, hogy piknikezni csak kint lehet? Terítsetek ki egy takarót a nappaliban és piknikezzetek!

10. Közös festés: Ha van bennetek egy kis művészi hajlam, fessetek együtt valamit egy közös vászonra!

11. Párismereti teszt: Töltsetek ki teszteket egymásról!

12. Marshmallow sütés: Süssetek pillecukrot gyertyaláng fölött!

13. Számítógépes játék: Játszatok egymás ellen számítógépes játékokat!

14. Kiöltözős este: Öltözzetek ki úgy, mintha egy előkelő étterembe mennétek, terítsetek meg szépen és egyetek valami különleges vacsorát!

15. Texting: Emlékszel még arra az időszakra, amikor még órákat töltöttetek levelezéssel, üzenetváltásokkal? Fordítsatok hátat egymásnak és kommunikáljatok a telefonjaitokkal!  

16. Unplugged: Amint a gyerek alszik, áramtalanítsatok mindent, aminek nem muszáj bekapcsolva lennie, kapcsoljátok le a villanyokat és tartsatok áramszünet-napot!

17. Közös edzés: Keressetek egy jó kis edzést a Youtubon és csináljátok végig együtt.

19. Álmodozás: Feküdjetek a kanapéra és álmodozzatok együtt! Milyennek képzelitek az életeteket 10-20-30 év múlva? Milyen az álomotthon számotokra? Mit csinálnátok, ha bármit tehetnétek?

20. Táncóra: Vegyetek táncórát a Youtubon!

21. Esküvői nosztalgia: Nézegessétek az esküvői albumotokat és idézzétek fel azt a napot! Hallgassátok meg az első táncotok zenéjét, nézzetek az esküvőn készült videókat, olvasgassátok el újra a vendégkönyvet, stb.

22. Csillagnézés: Nyári estén feküdjetek ki az erkélyre, vagy az udvarotokra (ha van) és nézzétek a csillagokat!

23. Zene: ha tudtok zenélni, jammeljetek együtt! Ha szeretitek a komolyzenét, hallgassatok meg egy hosszabb művet a kanapén fekve!

Neked milyen ötlet jutott még eszedbe ezeken kívül?

Ez is érdekelhet:

 • Randinaptár a tudatos randiszervezéshez
  Randizni kell. Muszáj. Igen, akkor is, ha házas vagy. Természetesen a házastársaddal és nem mással. Párterápiával foglalkozók nem győzik hangsúlyozni, hogy milyen fontos a tudatos, előre tervezett, re...
 • Lakva ismerszik meg?
  Nem olyan régen találkoztam egy ismerősömmel, aki feltette az esküvő óta oly gyakran hallott kérdést:- Na, és milyen a házasélet? – Majd sietve hozzátette: - Bár gondolom, nem változott semmi.- Hogyho...
 • Személyes vallomás a házasság hetére 2020
  Újabb két év telt el, amióta utoljára ilyen bejegyzést írtam. Sok minden történt azóta. Különösen az elmúlt év volt mozgalmas, többek között azért, mert megszületett a második kisfiúnk. Két évvel ezel...
 • Személyes vallomás a házasság hetére 2018
  Legutóbb két éve írtam ilyet. Akkor öt hónapja voltunk házasok, most öt hónapja vagyunk szülők. (Igen, Salamonunk a házassági évfordulónkon született. Kis cuki :)) Úgy gondoltam, most is leírom, hogy ...
 • Három divatos jelszó, amely megmenthetné a házasságodat
  Megvannak azok a divatos, úton-útfélen hangoztatott jelszavak, facebookra kiposztolt bölcsességek, sikeres emberek szájából elhangzó okosságok? Ahogy egy páros körön a házasságról beszélgettünk, egysz...
 • Tökéletes szex?
  Számomra a szex nagyon fontos dolog. No, nem feltétlen úgy, ahogy most gondolod, inkább úgy mondanám, hogy mindig is egy nagy titok volt számomra. Rengeteg kérdésem volt. Mi a célja? Mire való? Miért ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük