Randizz otthon!

 

 

Egy korábbi bejegyzésemben említettem már, hogy párterapeuták szerint minden héten egy estét szánnunk kellene a randevúzásra. És ez nem afféle úri mulatság, tényleg kéne. Legalább megpróbálni…

 

Gyerek nélkül ez viszonylag könnyű feladatnak tűnhet. Csak szervezés meg odafigyelés kérdése. Gyerekkel viszont egy fokkal bonyolultabb. Pláne babával. Akármennyire is segítőkészek a családtagok, minden hétre bébiszittert találni nem feltétlenül egyszerű. Meg aztán az esték különösen kényesek a picivel. De semmi baj, randizni ugyanis otthon is lehet. Egyetlen nagyon fontos összetevője van (és ezt úgy írom, mint akinek ez szintén nem egy egyszerű feladat):

 

Időben le kell fektetni a gyereket.

 

Láttam egy riportot egy kilenc gyermekes családdal nem olyan rég. A szülők elmondták, hogy van náluk egy kőbe vésett szabály a családban: fél kilenckor mindenki alszik. Ezután pedig a szülőknek van két óra idejük csak egymásra. És ez minden nap így van. Kevés házaspár van, akik naponta két óra minőségi időd szánnak egymásra, pedig annyira egyszerűnek tűnik a megoldás, nem?

 

No, de ha már alszik a gyerek mégis mit csináljunk itthon?

 

Az alábbiakban olyan randiötleteket gyűjtöttem össze, amelyekhez nem kell kimozdulni, mégis tartalmas időtöltésre és kapcsolatépítésre

adhatnak lehetőséget.

 

 1. Tematikus este: Válasszatok egy témát az estének és aköré rendezzétek az eseményeket! Pl. ha olasz-est a téma, akkor egyetek olasz kaját, hallgassatok olasz zenét, öltözzetek fel olaszosan, nézzetek meg egy olasz romantikus filmet, stb. A téma szerveződhet egy ország köré, de akár egy-egy film, könyv, történelmi kor vagy akármi más szolgáltathatja a témát. Csak olyasmi legyen, amiben mind a ketten jól érzitek magatokat!
 2. Fondue: Majdnem mindenkinek van otthon egy fondue-készlete, mégsem igazán használjuk. Nem igényel nagy előkészületeket, mégis egy csapásra meghitt hangulatot tud varázsolni az egy tálból eszegetés. A csokiba mártott különböző gyümölcsöknek pedig vágykeltő hatása is lehet… 😉
 3. Együtt főzés: Na nem arról beszélek, hogy együtt megcsináljuk a másnapi pörköltet, hanem hogy kinézünk valami különlegesebb receptet, amit aztán együtt elkészítünk, és némi gyertyafény, halk zene társaságában jól megfalatozzuk. A közös munka, közös feladatmegoldás jó hatással lehet a kapcsolatra.
 4. Felolvasás: Ha szeretitek az irodalmat, akkor ez nektek való program! Főzzetek egy kancsó teát, kucorodjatok be egymás mellé a kanapéra és olvassatok fel egymásnak felváltva verset vagy novellát! Akár el is kezdhettek egy hosszabb művet hétről-hétre együtt olvasni. Beszélgetés indítására is tökéletes!
 5. Fényképválogatás: Ha szeretitek a fényképeiteket kinyomtatni és albumba ragasztani, akkor akár össze is köthetitek a kellemest a hasznossal: készítsétek el az egyik közös albumotokat együtt! A közös fényképek nézegetése beindítja a sztorizást, nosztalgiázást, beszélgetést.
 6. Társasjáték: Ha szerettek játszani, tárazzatok be bőven kettesben is játszható társasokból!
 7. Spa és wellness: Lehet, hogy nem nagy szám a fürdőszobátok, de ez nem akadálya egy kis spa élménynek! Dobájtok fel a fürdőt néhány szobanövénnyel, mécsesekkel, puha fürdőszobaszőnyeggel, illóolajjal, halk zenével, vegyetek valami különleges tusfürdőt, testápolót vagy masszázsolajat és kényeztessétek egymást! 🙂
 8. Kóstoló: Borkóstoló, sörkóstoló, sajtkóstoló, kolbászkóstoló, túrórudikóstoló, chipszkóstoló, péksütikóstoló, stb. Amit csak szemetek-szátok megkíván. Zsűrizzétek kőkeményen a különböző féle-fajta ételeket/italokat!
 9. Beltéri piknik: Ki mondta, hogy piknikezni csak kint lehet? Terítsetek ki egy takarót a nappaliban és piknikezzetek!
 10. Közös festés: Ha van bennetek egy kis művészi hajlam, fessetek együtt valamit egy közös vászonra!
 11. Párismereti teszt: Töltsetek ki teszteket egymásról!
 12. Marshmallow sütés: Süssetek pillecukrot gyertyaláng fölött!
 13. Számítógépes játék: Játszatok egymás ellen számítógépes játékokat!
 14. Kiöltözős este: Öltözzetek ki úgy, mintha egy előkelő étterembe mennétek, terítsetek meg szépen és egyetek valami különleges vacsorát!
 15. Texting: Emlékszel még arra az időszakra, amikor még órákat töltöttetek levelezéssel, üzenetváltásokkal? Fordítsatok hátat egymásnak és kommunikáljatok a telefonjaitokkal!
 16. Unplugged: Amint a gyerek alszik, áramtalanítsatok mindent, aminek nem muszáj bekapcsolva lennie, kapcsoljátok le a villanyokat és tartsatok áramszünet-napot!
 17. Közös edzés: Keressetek egy jó kis edzést a Youtubon és csináljátok végig együtt.
 18. Álmodozás: Feküdjetek a kanapéra és álmodozzatok együtt! Milyennek képzelitek az életeteket 10-20-30 év múlva? Milyen az álomotthon számotokra? Mit csinálnátok, ha bármit tehetnétek?
 19. Táncóra: Vegyetek táncórát a Youtubon!
 20. Esküvői nosztalgia: Nézegessétek az esküvői albumotokat és idézzétek fel azt a napot! Hallgassátok meg az első táncotok zenéjét, nézzetek az esküvőn készült videókat, olvasgassátok el újra a vendégkönyvet, stb.
 21. Bibliaolvasás: Olvassatok együtt Bibliát vagy valami lelki olvasmányt, beszélgessetek róla, imádkozzatok együtt!

 

Ti mit szerettek otthon csinálni együtt?

 

Hasonló bejegyzések

Randinaptár a tudatos randiszervezéshez   Randizni kell. Muszáj. Igen, akkor is, ha házas vagy. Természetesen a házastársaddal és nem mással. Párterápiával foglalkozók nem győzik hangsúlyozni, hogy milyen fontos a tudatos, előre ter...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.