Válasz a 32 éves vezető beosztású álompasinak

nature-sky-sunset-man

 

Nem olyan régen megjelent az interneten egy cikk:

 

 „Egy 32 éves férfi hét pontban foglalja össze, hogy miért nincs barátnője, és miért nem reménykedik abban, hogy valaha lesz”

 

Szeretnék válaszolni ennek a férfinak és mindenkinek, aki olvasta a levelét.

 

Kedves „32 éves, vezető beosztású férfi  magyar viszonylatban álomfizetéssel”!

 

Amikor először elolvastam a leveledet, nem nagyon tudtam mit mondani rá. Huszonéves nő vagyok, férjezett, szóval nem nagyon érint a problémád. Az első gondolatom az volt, hogy nagyon rossz helyen keresgélhetsz, hogy ennyire szörnyű a felhozatal. Én legalábbis egy csomó helyes, okos, szép fiatal nőt látok magam körül, akik egy helyes, okos, normális férfira vágynak.

 

Aztán ahogy elmélyedtem abban, ahogy a problémáidat taglalod, rájöttem, hogy kicsit árnyaltabb a kép, és nem biztos, hogy ha ismernénk egymást, szívesen bemutatnálak a barátnőimnek.

 

Az első ponthoz nincs hozzászólásom, ez a te ízlésed kérdése. Ha nem kell állatos nő, akkor nem kell. A második pont viszont már megakasztott. Először is az, hogy ha olyannyira művelt vagy, akkor hogyan nevezhetsz minden vallást ezotériának, de betudtam ezt az apróságot annak, hogy nem érdekel az ilyesmi, tehát nem foglalkozol a definíciókkal sem. „A lélekről beszélnek, de erkölcsi fenntartás nélkül vesznek torokra első éjszaka” mondatod olvastán viszont felment bennem a pumpa. Milyen jogon ítéled el a nőben azt, amit te is ugyanúgy csinálsz? Érzékeled azt a kettős mércét, amivel mérsz? A nő, aki torokra vesz első éjszaka, erkölcstelen, de te, aki valószínűleg passzívan megadtad magadat az események ilyen kellemetlen kimenetelének, te nem vagy az. Egy nőnek erkölcsösnek kell lennie, egy férfinak nem. Ez egyébként egy több ezeréves hagyomány a férfi gondolkodásmódban, az a szerencsénk nekünk, nőknek, hogy most már mondhatjuk nektek azt, hogy menjetek el a fenébe. Van egy olyan érzésem, hogy az általad keresett „erkölcsös” nő nem kezd a magadfajtával. Azért nem, mert te sem vagy erkölcsös – ezek szerint – ezen a téren.

 

Az anyagiassággal kapcsolatban hasonló a véleményem. Elvárod, hogy egy nő ne legyen anyagias, amikor az írásodból süt, hogy te is az vagy. Már az első mondatodban úgy definiálod magad, hogy “magyar viszonylatban álomfizetéssel” rendelkezel, és gondolom a beküldött képen is csak véletlenül pózolsz egy BMW-vel.  Ha te magad is elhiszed, hogy a nők számára ez a legfőbb szempont, akkor miért csodálkozol, hogy ilyen nők találnak meg? Ha olyan nőre vágysz, akinek nem az anyagiak számítanak, akkor elsőképp te formáld át a pénzhez való hozzáállásodat, egy anyagias férfi ugyanis taszító a nem anyagias nő számára.

 

Sorra vehetném a többi pontot is, de azokhoz nagyrészt egyetlen hozzáfűznivalóm van: keress jó helyen. Ha a problémád a műveletlenség, akkor olyan helyen keress, ahol többnyire művelt emberekkel találkozol. Ha az internet nem jött be, akkor – most kapaszkodj meg – ne ismerkedj az interneten. Úgy gondolom, hogy csak egy kis kreativitás kell hozzá, hogy megtaláld azokat a fórumokat, ahol a nők általad oly nagyra értékelt rétege tartózkodik. Látom, már te is rájöttél, hogy nem a bárokban.

 

Hitem szerint – bár tudom, hogy neked ez nem elég racionális – Isten gondoskodik rólunk a párkeresésben is. De mi sem spórolhatjuk meg magunknak a munkát saját magunkon, hogy a párkapcsolatunk sikeres legyen. A felsorolásodból kitűnik, hogy a kifogások keresésében tehetséges vagy. Jelen ismereteim szerint a tartósan sikertelen párkeresés mögött nagy százalékban belső problémák állnak. Félretéve az eddigi éles hangvételt, teljes jószándékkal mondom: vizsgáld meg kicsit magadat. Meg a volt párkapcsolataidat. A nőkhöz való hozzáállásodat. A módszereidet. Mert lehet, hogy ott van a kutya elásva és nem a nagyon gyenge felhozatal a hibás. Mert nem igaz, hogy nincsen normális nő a “piacon”.

 

Szeretettel:

Asszonyka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.