Az újrahasznosítás menő! #1 Hasznosítsd újra a karácsonyfádat!

christmas-tree-1149919_1920

Vízkereszt van (vagy amit akartok :)), a hagyomány szerint ilyenkor bontjuk a karácsonyfát. Akinek van miben, talán eltüzeli, akinek nincs, az csak kirakja szegény kiszolgált fenyőfát a gyűjtőhelyre, ahonnan aztán a kukások elviszik. De mi lenne, ha… újrahasznosítanánk a fát? Gyűjtöttem néhány ötletet, mit kezdhetsz a fenyőfával, ha van egy kis kedved és rászánt időd.

1. Mi legyen a fatörzsből? 

Szeleteld fel!
Kis munkát igényel, de az eredményért megéri. Egyszerűen csupaszítsd le a fa törzsét és szeleteld, vagy szeleteltesd fel 0,5-3 centis lapocskákra, attól függően, hogy mit szeretnél készíteni belőle. Hogy ezekkel mit lehet majd kezdeni? Ha magadtól nem lenne ötleted, itt van néhány:

Kis kedves táblácskák kis kedves üzeneteknek

 

Mit szólnál egy fagombos nagykabáthoz? 🙂

 

Vagy egy stílusos alátéthez?

 

Egyszerű de nagyszerű 🙂

 

Ahhhwww…

 

 

Oh, deer… 🙂

Mécsestartó
Mécsestartót készíthetsz a törzsből úgy is, hogy egyszerűen 5-7 centis darabokra fűrészeled és a teamécsest a tetejére helyezed, de ha egy szinttel profibb megoldás, ha egy kis mélyedést fúrsz a fába és abba helyezed a mécsest.

 

2. Mi legyen az ágakból?

Rendkívül mutatós apróságok készülhetnek az ágacskák felhasználásával is.

Rusztikus csillag

 

Boszorkánylépcső helyett…

 

Képkeret…

 

…vagy tükörkeret

 

Szívmelengető 🙂

 

Erdei hangulat

 

3. Mi legyen a tűlevélből?*

Illatosító!
A fenyőillatot nem lehet megunni – még karácsony után sem. Fogj egy marék tűlevelet, dobd bele a konyhai aprítógépbe és törd meg egy kicsit, hogy az illóolajok ki tudjanak szabadulni belőle. Már amikor kinyitod az aprítót, biztosan meg fog csapni az erős fenyőillat. Tedd egy kis tálkába és rakd ki az asztalra a szobában. Nem kell sokat várni, hogy az egész szobát belengje a friss fenyőillat. Mintha csak most hoztátok volna a karácsonyfát… 🙂 Esetleg cseppenthetsz még hozzá némi illóolajat is.
Elteheted kis zsákocskákba is a kissé összezúzott fenyőtűket, még egészen sokáig érződni fog az illata!

No akkor, ha még nem bontottátok le a karácsonyfát, itt a remek alkalom, hogy valami nagyon klassz készüljön belőle! Végtére is, nem sűrűn fordul elő, hogy a házban van egy fa, és dekorációs alapanyagért nem kell az erdőbe menni gyűjtögetni 🙂

Köszönöm, hogy elolvastad! Ha tetszett, oszd meg másokkal is, szólj hozzá, és nézz vissza legközelebb is! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.